Политика колачића

Liam O'Connor
PublisherLiam O'ConnorPublisher
WriterMilica PetrovićWriter

Политика колачића за ЦасиноРанк
Датум ступања на снагу: 20230222

Ова политика колачића описује типове колачића и друге технологије за праћење које се могу користити на нашој веб страници. Ову Политику колачића можемо променити у било ком тренутку. Све промене у овој Политици колачића ће ступити на снагу када ревидирану Политику колачића учинимо доступном на или преко веб странице.

Коришћењем сајта, сагласни сте са употребом колачића у складу са овом политиком.

Шта су колачићи?

Колачићи су мале текстуалне датотеке које се постављају на ваш уређај када приступите нашој веб страници. Колачићи нам помажу да препознамо ваш уређај и пружимо персонализовани садржај и огласе, запамтимо ваша подешавања и генерално побољшамо ваше искуство прегледања.

Различите врсте колачића

Како се чувају

Колачић сесијесу привремени колачићи који се чувају на вашем уређају само током ваше сесије претраживања. Они се бришу када затворите претраживач. Колачићи сесије се често користе за праћење вашег статуса пријаве, артикала у корпи за куповину или других преференција које поставите током једне сесије прегледања.

Трајни колачићи се чувају на вашем уређају чак и након што затворите прегледач. Користе се за памћење ваших преференција или подешавања за будуће сесије претраживања. Трајни колачићи могу истећи након одређеног времена или могу остати на вашем уређају док их не избришете.

За шта служе

Есенцијални колачићи су неопходни да би веб локација правилно функционисала. Често се користе за памћење ваших података за пријаву или за праћење артикала у вашој корпи за куповину.

Функционални колачићи се користе за памћење ваших преференција или подешавања, као што су ваш језик или величина фонта.

Перформансе/аналитика колачићи се користе за прикупљање информација о томе како посетиоци користе веб локацију, на пример које странице су најпопуларније или колико дуго посетиоци проводе на свакој страници. Такође се користе за праћење специфичног понашања корисника, као што је на које везе се кликне или које странице се прегледају. Ове информације се користе за анализу саобраћаја на веб локацији и понашања корисника. Ове информације се користе за побољшање перформанси веб локације и корисничког искуства.

Реклама колачићи се користе за праћење вашег понашања при прегледању и за приказивање персонализованих огласа. Ове колачиће често креирају независни оглашивачи и могу се користити за прикупљање информација о вашим интересовањима или демографским подацима.

Ко креира колачиће

Фирст-парти колачиће креира веб локација коју посећујете. Често се користе за памћење ваших преференција, информација за пријаву или других података који су неопходни да би веб локација правилно функционисала.

Трећа страна колачиће, с друге стране, креира домен који није онај који посећујете. Често се користе у сврхе оглашавања или праћења.

Како користимо колачиће

На нашој веб страници користимо следеће врсте колачића:

НАМЕОПИС1./3. СТРАНАСЕССИОН/ПЕРСИСТЕНТ
ЈСЕССИОНИДКолачић који користе наши веб сервери за идентификацију веб сесије.1. странкаСедница
деплоир-уидКолачић који се користи за персонализацију садржаја веб странице.1. странкаСедница
деплоир-екпериментКолачић који се користи за А/Б-тестирање1. странкаУпоран
деплоир-виситор-цоунтриКолачић који се користи за прилагођавање искуства на основу земље корисника (нпр. језик)1. странкаУпоран
га*Колачић који користи Гоогле аналитика за разликовање корисника.3рд партиУпоран

Наши колачићи треће стране

Наша веб локација користи колачиће треће стране да анализира ваше понашање при прегледању, да вам покаже персонализовани садржај и да вам пружи релевантне информације о нашим услугама. Колачићи трећих страна који се користе на нашој веб страници укључују:

  • Нова реликвија: колачићи који се користе за праћење перформанси
  • Гугл анализе: колачићи који се користе за анализу коришћења веб странице

Како могу да управљам колачићима?


 Можете да онемогућите или избришете колачиће преко подешавања претраживача. Процедура за то може да се разликује у зависности од претраживача који користите. Пратите доње везе за упутства о томе како да онемогућите или избришете колачиће у најпопуларнијим претраживачима:

Гоогле Цхроме:хттпс://суппорт.гоогле.цом/цхроме/ансвер/95647?хл=ср
Мицрософт Интернет Екплорер:хттпс://суппорт.мицрософт.цом/ен-ус/хелп/260971/десцриптион-оф-цоокиес
Мицрософт ивица:хттпс://приваци.мицрософт.цом/ен-ус/виндовс-10-мицрософт-едге-анд-приваци
Сафари (Десктоп):хттпс://суппорт.аппле.цом/кб/ПХ5042?лоцале=ен_УС
Сафари (ИОС):хттпс://суппорт.аппле.цом/ен-ус/ХТ201265
Мозилла Фирефок:хттпс://суппорт.мозилла.орг/ен-УС/кб/цоокиес-информатион-вебситес-сторе-он-иоур-цомпутер
Андроид:хттпс://суппорт.гоогле.цом/некус/ансвер/54068?висит_ид=1-636601972073000539-1281769835&хл=ср&рд=1
Опера:хттпс://ввв.опера.цом/хелп/туториалс/сецурити/приваци/

Имајте на уму да онемогућавање или брисање колачића може утицати на вашу могућност коришћења одређених функција Сајта.

Ажурирања ове Политике колачића Можемо повремено ажурирати ову Политику колачића. Препоручујемо вам да периодично прегледате ову политику ради евентуалних промена. Све промене ове политике ступаће на снагу одмах по објављивању на Сајту.

About the author
Liam O'Connor
Liam O'Connor
About

Лиам "ЛуцкиЛиам" О'Цоннор комбинује свој ирски шарм и проницљиву пословну способност да би припремио убедљив садржај за ЛивеЦасиноРанк. Искусни казино ентузијаста постао је издавач, он премошћује јаз између узбуђења и информација.

Send email
More posts by Liam O'Connor