Новости

April 22, 2020

Махјонг је једноставан: како разумети основна правила

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Махјонг има око 136 плочица које укључују 36 кругова, 36 бамбуса и 36 знакова. Ове плочице су даље категорисане у бројеве који се крећу између један и девет. Већина сетова у Махјонг-у укључује осам плочица које имају четири годишња доба и четири цвета. Међутим, ових осам плочица није неопходно за игру.

Махјонг је једноставан: како разумети основна правила

Подешавање ове игре

Играчи треба да процене почетног дилера ове игре. Када је реч о кинеској традицији, четири различите плочице ветра се мешају. Сваки играч мора да распореди своје плочице да их види. У овој игри, од играча се очекује да користе полице како би распоредили своје плочице.

Плочице у игри

Пре него што играчи узму учешће у овој игри, морају разумети сваку плочицу. Као и покер, циљ ове игре је да се постигне највећи сет плочица. Играчи морају да науче шта су ови сетови да би били спремни да играју Махјонг.

Бодовање у игри Махјонг

Једноставно бодовање додељује играчима један поен. Али игра има и друге сложеније обрасце бодовања. На пример, бонус резултат може да додели играчима додатни поен за победу користећи последњу плочицу или ако је не одбаце. Дакле, играчи морају да разумеју варијације поена пре него што играју.

Процес играња

Сваки играч мора дати осталим противницима шансу да заузму одбачену плочицу. Играч који затражи одбачену плочицу има приоритет у игри. Али ако нико други то не тражи, други играчи такође имају слободу да то захтевају.

Махјонгов циљ

Играчи се фокусирају на то да свих четрнаест плочица ставе у један пар и четири различита сета. Један пар је сличан плочицама у овој игри. Сетови могу бити чау или пунг. Али играчи морају имати на уму да се једна плочица не може користити у два различита сета истовремено.

Ханд Енд у Махјонгу

Ова игра се завршава када играч открије и прогласи комплетну руку која има један пар и четири различита сета. Међутим, ако ниједан играч не открије Махјонг пре него што зид ове игре истекне, све се сматра нерешеним и дилери морају поново да поделе.

Конг у овој игри

Неки играчи одлучују да играју игру користећи Конг. Када је у питању Конг, правила захтевања одбачене плочице остају непромењена. Међутим, играчи који заврше Конг у игри ће одмах извући додатну плочицу пре него што дође до процеса одбацивања.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

Истраживање узбуђења: Вулкански рулет и Викингс Мултифире
2024-04-17

Истраживање узбуђења: Вулкански рулет и Викингс Мултифире

Новости