Новости

October 27, 2023

Будућност додатне опреме за мобилне телефоне: ВР опрема, комплети холограма и батерије на додир

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserMilica PetrovićLocaliser

Свет додатне опреме за мобилне телефоне прешао је дуг пут од времена великих цигли. Од жичаних слушалица до заштитних футрола, видели смо да различити додаци расту и опадају у популарности. Али шта можемо очекивати у будућности?

Будућност додатне опреме за мобилне телефоне: ВР опрема, комплети холограма и батерије на додир

ВР Геар

Виртуелна стварност (ВР) је један од најишчекиванијих технолошких развоја. Иако је тренутна ВР опрема већа и скупља, програмери апликација показују интересовање да је учине доступнијом. Медији, укључујући ТВ, филмове и онлајн игре, већ прихватају ВР. Интерактивна природа игара чини их идеалним за реновирање ВР. Уз доступност дилера уживо и функција ћаскања, онлајн рулет столови су већ на корак од ВР. Сасвим је природно да би ВР могла постати обавезан додатак у будућности.

Холограм Китс

Холографски дисплеји могу звучати као нешто из научне фантастике, али су ближи него што мислите. Технологија има за циљ да створи 3Д облике светлости, чак и да приказује потпуно покретне људске фигуре. Док су тренутни примери разрађени и захтевају доста припрема, напредак се остварује. Веризон и Кореа Телецом су 2017. године успешно спровели холографски позив. Како технолошка индустрија наставља да унапређује и минијатуризује технологију, холограмски позиви могу постати стварност у будућности.

Додирните Батерије

Иако су још у далекој будућности, батерије на додир су област истраживања за неколико великих компанија. Концепт укључује пуњење телефона помоћу људске биоелектричности једноставним држањем уређаја између палца и прста. Док се о биоелектрици расправљало вековима, недавни напредак у науци учинио је то темом интересовања. Међутим, вероватно ће бити потребне деценије да ова технологија постане комерцијално одржива.

У закључку, будућност додатне опреме за мобилне телефоне има узбудљиве могућности. ВР опрема, комплети холограма и батерије за додир само су увид у оно што може постати обавезна додатна опрема. Како технологија наставља да се развија, можемо само да чекамо и видимо каква ће изненађења будућност имати.

Најновије вести

Оптимизујте своје здравље редовним вежбањем
2023-11-02

Оптимизујте своје здравље редовним вежбањем

Новости