Estonian Tax and Customs Board

Естонска организација коцкања на даљину (ЕОРГ) је орган који има задатак да регулише естонску индустрију коцкања. Ово тело надгледа рад и онлајн и земаљских казина. То укључује обезбеђивање лиценци и осигуравање да се лиценцирана казина придржавају постављених стандарда и прописа.

ЕОРГ је почео да издаје лиценце за коцкање 2010. године након што је 2009. године усвојен Закон о коцкању који је легализовао коцкање на мрежи. Такође је вредно напоменути да је ЕОРГ почео да нуди лиценце међународним онлајн казинима 2011. године, омогућавајући им да раде у Естонији. Таква међународна казина су такође под регулативом ЕОРГ-а у погледу њиховог пословања у земљи.

Estonian Tax and Customs Board
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Казина уживо лиценцирана од стране Естонске организације за коцкање на даљину

Сва казина која легално послују у Естонији морају имати лиценцу коју издаје ЕОРГ. У том смислу, велики број нелиценцираних казина уживо стављен је на црну листу у земљи, што отежава становнике Естоније да им приступе. Провајдери Интернет услуга играју кључну улогу у обезбеђивању недоступности таквих сајтова. Приметно је да су банковни трансфери такође блокирани у већини нелиценцираних казина, што чини скоро немогућим локалним играчима да играју у таквим казинима.

ЕОРГ нуди четири различите врсте лиценце да живе казина. Врста издате лиценце у великој мери зависи од природе активности коцкања које оператер нуди. Ове лиценце покривају игре на срећу, лутрије, игре вештина и клађење. казина уживо који нуде све врсте коцкарских активности морају добити четири лиценце. Наиме, све дозволе које издаје ЕОРГ важе десет година. Поред лиценце, провајдери коцкања на мрежи морају да добију дозволе за рад. Морају да обнављају дозволе за рад сваких пет година.

Цена различитих врста лиценци за казина уживо варира. Предузећа која конкуришу за лиценце морају имати унапред одређене износе основног капитала и плаћати државне таксе. Захтеви за акцијски капитал су 1 милион евра за игре на срећу, 25.000 евра за игре вештине и 130.000 евра за тотализатор и клађење.

О естонској организацији коцкања на даљину

ЕОРГ је међу најпопуларнијим лиценцама за коцкање у Естонији. То је углавном због њихових строгих захтева за квалификацију лиценце. Организација за лиценцирање такође прати све лиценциране компаније како би осигурала да раде у складу са својим прописаним стандардима. Као резултат тога, естонски играчи имају тенденцију да верују само казину уживо које организација лиценцира. оператери казина уживо стога морају да добију лиценцу да би зарадили место на листи поузданих казина у конкурентској индустрији коцкања.

Естонска организација за коцкање на даљину даје лиценце оператерима казина широм света, који желе да пруже услуге коцкања Естонцима. То је под условом да оператерима законима њихових земаља није забрањено да воде офшор казина. Услови за лиценцу и накнаде су слични за све међународне коцкарнице уживо, али различите за локалне.

Главни циљ ЕОРГ-а је да обезбеди да естонски играчи уживају у безбедном и поузданом искуству коцкања. То је посебно у казинима уживо, где стотине лажних сајтова за коцкање оштећују индустрију. Услови и одредбе лиценце су осмишљени да осигурају да казина уживо пружају најбоље могуће услуге Естонцима. Организација је такође стекла име током година, како у земљи тако и у иностранству.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović