Czech Republic Gaming Board

Одељење за међународне односе и финансијску политику министра финансија регулише активности коцкања у Чешкој Републици. Чешки одбор за игре на срећу је организација задужена за регулисање онлајн казина. Провајдери онлајн казина морају имати основну лиценцу за сваку категорију коцкања. Одбор издаје основне лиценце које важе на целом подручју Чешке Републике. Не постоје ограничења у погледу броја лиценци које се могу добити. Лиценцу може добити сваки подносилац захтева који испуњава услове из Закона о играма на срећу. Од стицања ове лиценце изузети су само догађаји мањег обима.

Czech Republic Gaming Board
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Казина уживо лиценцирана од стране одбора за игре на срећу Чешке Републике

Основна лиценца је прилично популарна у земљи. Основна дозвола се не може само делегирати трећој страни. У случајевима када је таква лиценца укинута услед промене носиоца лиценце, Министарство прво мора овластити новог подносиоца захтева. Оператери морају поднети пореске формуларе за коцкање и платити исти порез тромесечно, најкасније 25 дана након завршетка календарског тромесечја.

Играчима такође мора бити дозвољено да постављају сопствене мере самоограничавања. Оператеру треба да им помогне. Од платформи се захтева да олабаве мере самоконтроле играча не пре недељу дана након што одлуче да то учине. Слично томе, ако исте особе пооштре контроле, оператери их морају спровести одмах или у року од 24 сата.

Најпопуларнији казина уживо са овом лиценцом у земљи послују Фортуна Цасино и СИНОТИП Цасино. Казина уживо који желе да раде у Чешкој морају да покажу доказ о етичком пословању према новој уредби. Они такође морају да покажу финансијску стабилност депоновањем између 185.000 и 1.850.000 евра. Висина депозита се одређује према врсти игре која се нуди. Само казина уживо из Европске уније и Европског економског простора могу добити лиценцу. Све дозволе важе на период не дужи од шест година.

О лиценци одбора за игре на срећу у Чешкој

У Чешкој су годинама дозвољене готово све врсте коцкања уживо. Прописи који регулишу коцкање на мрежи не обухватају у потпуности казина уживо. Уместо тога, они су били предмет Закона о лутрији из 2012. Статут је био реновирана верзија Закона о лутрији из 1990. године. Овај чин је имао исти утицај на казино игре уживо као и на лутрије и друге врсте коцкања.

Као резултат тога, и лиценцирана и неовлашћена предузећа била су приморана да се такмиче по истим застарелим законима. Потпуно нови закон ступио је на снагу почетком 2017. Захваљујући новим лиценцама играчима из Чешке је загарантовано да играју у безбедном окружењу. Провајдери су строго регулисани и имају локалне дозволе за рад онлајн казина.

Када је закон ступио на снагу, бројни казина уживо одлучили су да се преселе ван Чешке Републике док су чекали њихово одобрење лиценце апликација. Од тада, неколико казина уживо је добило дозволе од стране Чешког одбора за игре на срећу. Међутим, још увек постоје нека нерегулисана интернет казина која дозвољавају чешким играчима. Број опција је доста смањен, али играчи и даље треба да покушају да их избегавају што је више могуће.

Алтернативно, играчи могу играти у казину у иностранству који и даље прихвата играче из Чешке. Али треба да траже оне које регулишу призната европска или светска тела. Већина њих своје игре редовно проверава од независних трећих страна као што је еЦогра.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović