Belgian Gaming Commission

Белгијска комисија за игре на срећу основана је 2011. године, две године након што је парламент усвојио Закон о играма на срећу из 1999. којим је основана комисија. Примарна функција Комисије је да регулише индустрију коцкања у Белгији, како на земљи тако и на мрежи. Саветовање парламента и владе о питањима коцкања.

  • Давање дозвола за рад на срећу.

  • Праћење активности коцкања у вези са поштовањем закона.

    Белгијском комисијом за игре на срећу председава судија и независно обавља све своје дужности. У одбору се налазе и други кључни представници, међу којима су кључни председник и представници министарстава правде, привреде, финансија, јавног здравља, унутрашњих послова и националне лутрије.

Belgian Gaming Commission
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Казина уживо лиценцирана од стране Белгијске комисије за игре на срећу

Сви казина уживо морају да добију лиценцу од Белгијске комисије за игре на срећу да би понудили своје услуге у Белгији. Власник лиценце издаје различите дозволе у зависности од различитих фактора као што су врсте игара (нпр. игре на срећу) које су обезбеђене, регионална покривеност и други.

Белгијска комисија за игре на срећу позната је по захтевним захтевима пре издавања дозвола. Такође прати лиценцирана казина уживо како би се осигурало да раде у складу са законом и придржавају се прописаних стандарда. То су међу главним разлозима лиценце су толико популарни, чак и међу међународним казинима уживо. Љубитељи такође имају тенденцију да верују белгијским казинима уживо који имају лиценцу много више од оних са лиценцама за друге јурисдикције.

Постоји неколико правила о томе који оператери казина могу добити лиценце од Белгијске комисије за игре на срећу. За почетак, оператери казина морају имати успостављене операције на копну у Белгији. Оператери такође морају доказати своју финансијску способност да воде посао коцкања у складу са постављеним стандардима. Не постоје ограничења у погледу националности оператера. Комисија обично ставља на црну листу оператере казина уживо који не добију лиценце, што отежава коцкарницама да понуде услуге коцкања – илегални оператери коцкања на мрежи у земљи ризикују кривично гоњење на суду.

О лиценци Белгијске комисије за игре на срећу

Као што је раније поменуто, оператери казина уживо морају испунити неколико услова да би добили лиценце Белгијске комисије за игре на срећу. За почетак, оператери казина уживо морају да обезбеде потврду о добром понашању и да немају кривични досије да би поднели захтев за лиценцу. Они такође морају доставити копије својих пореских пријава, пореских пријава предузећа и других релевантних докумената. Поред тога, оператери казина такође морају да приложе доказ о финансијским средствима и открију идентитет свих акционара.

Након одобрења пријаве, оператери казина морају да плате неколико накнада, укључујући депозит за лиценцу, накнаду за оснивање и накнаду за локални сервер, да би обрадили своје лиценце. Цео процес стицања лиценце обично траје три до шест месеци. Тренутно комисија лиценцира више од 16.000 активних казина уживо.

Комисија може изрећи административну казну било ком имаоцу лиценце који прекрши закон у складу са Законом о коцкању. Казне се могу кретати од нешто тако благих као што је упозорење до тако оштрих као што је суспензија или прекид операција коцкања оператера. То укључује случајеве у којима јавни тужилац није кривично гонио починиоце. Белгијска комисија за игре на срећу такође може блокирати играче да приступе било ком лиценцираном казину уживо у Белгији. То се обично дешава на захтев оператера казина за играче који покушавају да преваре систем.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović