Блекџек

July 27, 2023

Поређење Софт 17 и Хард 17 у Ливе Онлине Блацкјацк-у

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserMilica PetrovićLocaliser

У онлајн блацкјацку уживо свака рука се рачуна, а разумевање нијанси различитих комбинација карата је кључно. Међу њима, Софт 17 и Хард 17 се истичу као руке које често збуњују играче, посебно оне који су нови у игри. Познавање разлике између ове две руке и начина на који их играте може значајно утицати на вашу стратегију и, на крају, на ваш успех за столом за блек џек. Овај водич ће се позабавити замршеностима Софт 17 и Хард 17, помажући вам да се крећете у овим ситуацијама са већим самопоуздањем и стратешким увидом у вашој следећој сесији блекџек дилера уживо.

Поређење Софт 17 и Хард 17 у Ливе Онлине Блацкјацк-у

Шта је Софт 17?

Софт 17 је рука у блацкјацк-у која укључује аса који се рачуна као 11 и додатних карата од укупно шест. На пример, ас у комбинацији са шестицом или ас са четворком и двојком. 'Меки' аспект долази из чињенице да рука неће пропасти са поготком једне карте, пошто ас може да конвертује у једну, држећи укупан број испод 21.

  • Утицај на стратегију: Флексибилност Софт 17 утиче на одлуке играча. У ливе онлине блацкјацк, где је брзо размишљање кључно, одлука да ли ћете ударити или стати на Софт 17 може бити кључна. Конвенционална стратегија често препоручује ударање на Софт 17, пошто је шанса за побољшање руке значајна, а ризик од разбијања мали.
  • Утицај варијације игре: Различите игре онлајн блекџек уживо могу да имају посебна правила у вези са Софт 17, која утичу на то како треба да приступите руци. Важно је да будете свесни ових нијанси пре играња.

Шта је Хард 17?

Насупрот томе, тврда 17 је рука за блацкјацк која не садржи аса који се рачуна као 11. То може бити комбинација као што су 10 и 7 или 9 и 8. „Тврди“ део имплицира да рука има фиксни вредност; ударање на Хард 17 носи висок ризик од хаварије.

  • Стратешки приступ: Играње Хард 17 захтева конзервативнији приступ. Стандардна стратегија у већини онлајн блекџек игара уживо је да стојите на Хард 17. Ризик од прекорачења 21 је превисок да би оправдао узимање још једне карте, а позиција вам даје шансу да победите на основу руке дилера.
  • Разумевање правила дилера: Такође је од виталног значаја да разумете како дилер игра Хард 17, јер то може утицати на укупну предност и вашу стратегију.

Правила дилера за Софт 17

Начин на који дилер рукује Софт 17 може варирати онлајн казина уживо и има значајан утицај на динамику игре:

  • Деалер Хитс он Софт 17: Нека казина уживо захтевају од дилера да узме додатну карту на Софт 17. Ово правило мало повећава предност куће, пошто дилер има додатне шансе да побољша своју руку.
  • Дилер стоји на Софт 17: У другим поставкама казина уживо, дилер мора да стоји на свим 17, укључујући Софт 17. Ово правило је генерално повољније за играча, јер ограничава способност дилера да побољша слабу руку.

Разумевање ових правила је од кључног значаја за играче, јер може утицати на одлуке, посебно у блиским ситуацијама. Увек проверавајте правила табеле у одабраној онлајн игри Блацкјацк уживо да бисте прилагодили своју стратегију у складу са тим.

Поређење Софт 17 и Хард 17 стратегија

Суочавање са Софт 17 и Хард 17 захтева различите стратешке приступе:

  • Меко 17: С обзиром на његову флексибилност, играчи често бирају да погоде када им се подели Софт 17, настојећи да побољшају руку без ризика од лома. Стратегија се може променити на основу видљиве карте дилера, при чему играчи понекад стоје ако дилер покаже слабију руку.
  • Тешко 17: Насупрот томе, стратегија за Хард 17 је обично конзервативнија. Уобичајени савет је да стојите, јер је ризик од хаварије висок са било којом додатном картицом. Снага дилерове руке може утицати на ову одлуку, али стајање је обично најсигурнија опклада.

Прилагођавање ваше игре на основу тога да ли имате Софт или Хард 17 је кључна вештина у онлајн блацкјацк-у уживо, која утиче и на тренутно доношење одлука и на укупну стратегију играња.

Закључак

Разумевање нијанси између Софт 17 и Хард 17 је од виталног значаја за сваког играча који жели да се истакне у ливе онлине блацкјацк-у. Док су обе руке потпуно исте, присуство аса у Софт 17 нуди већу флексибилност, утичући на то како треба да играте руку. Правила дилера на Софт 17 такође играју кључну улогу, утичући и на ивицу куће и на вашу сопствену стратегију. Прилагођавајући свој приступ заснован на овим факторима, можете доносити боље информисане одлуке и повећати своје шансе за успех за ливе блацкјацк столом. Запамтите, свака рука се рачуна у блацкјацк-у, а савладавање ових суптилности може значајно побољшати ваше искуство играња.

Најновије вести

Оптимизујте своје здравље редовним вежбањем
2023-11-02

Оптимизујте своје здравље редовним вежбањем

Новости