Блацкјацк

November 7, 2023

6 уобичајених грешака које треба избегавати док играте Блацкјацк уживо

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Блацкјацк уживо није компликована игра. Правила су једноставна и свако може да почне да игра игру након што проведе неколико минута у учењу. Међутим, то не значи да играчи не могу да погреше док играју Блацкјацк уживо. Веома је уобичајено да почетници у ливе блацкјацк-у праве грешке. 

6 уобичајених грешака које треба избегавати док играте Блацкјацк уживо

Ако не будете пажљиви, можете изгубити много новца. Да бисмо вам помогли да то избегнете, ево наших избора најчешћих грешака које не би требало да правите док играте блекџек уживо. 

Грешка #1: Избор столова за блекџек 6:5 уживо

Ат најбоља казина уживо, постоји тона опција за ливе блацкјацк. Док већина табела има иста правила, неке имају мање разлике. Једна од најчешћих разлика које можете видети ливе блацкјацк је да ће неки столови понудити исплате 6:5 уместо 3:2.

Људи често праве грешку да их испробају, али увек их треба избегавати. За столовима 3:2 добијате повраћај од 750$ за сваких 500$ на које уложите. С друге стране, код 6:5 добијате повраћај од 600 долара за сваких 500 долара. 

Нема смисла ићи за сто који вам мање плаћа за победу када вам други столови плаћају више за победу. Ливе блацкјацк столови који плаћају 3:2 су удаљени само један клик, тако да увек идите на њих.

Грешка #2: Не придржавање основне стратегије Блацкјацк-а

Критична грешка коју многи играчи праве у ливе дилер блацкјацк-у је одступање од основне стратегије блацкјацк-а. Ова добро успостављена стратегија је дизајнирана да минимизира предност куће, максимизирајући ваше шансе за победу. Одступање од тога, посебно у окружењу високог притиска онлајн казина уживо, може довести до импулсивних одлука и повећаних губитака.

 Да би избегли ову замку, играчи би требало да се упознају са основним стратешким графиконима, који детаљно описују најбоље акције за било коју руку. Доследна примена ових смерница током сесија блекџек уживо обезбеђује дисциплинованије и прорачунатије играње, значајно повећавајући вероватноћу успеха за виртуелним столом за блек џек.

Грешка #3: Осигурање

Када видите да дилер има аса у блацкјацку, дилер понудиће играчима осигурање, што је у суштини опклада на дилера да ће добити блацкјацк. Осигурање је велика грешка јер смањује укупну вероватноћу да се добије позитиван исход. 

Размислите о томе на овај начин. Ако се кладите главом на једно бацање новчића, вероватноћа да ћете добити је прилично велика. Међутим, ако се кладите главом на друго бацање новчића док се кладите на прво бацање новчића, шансе да се то догоди су ниске. 

Грешка #4: Дељење 10с

Ако добијете две десетке, нема смисла да се делите. 20 је пристојна рука за играње у Блацкјацк-у, са великим шансама за победу. Немојте правити грешку да поделите 10. Уместо тога, можете стајати са руком и видети шта се дешава. 

Сплит 8с

Уобичајена грешка коју људи праве је да не деле 8. Када добијете две осмице, ризикујете да пређете преко 21 ако погодите. С друге стране, ако држите руку, ризикујете да пропаднете јер 16 није сјајна рука. Увек је боље поделити када имате две осмице.

Грешка #5: Лоше разумевање знаковног језика

Играчи треба да користе руке да покажу своје потезе. То је ефикасан начин за спречавање неспоразума. Без обзира на врсту стола на којем играју, ставите додатне жетоне на леву страну оригиналне опкладе као подељене или дупле. Да би избегли било какве грешке у блацкјацку, требало би да разумеју језик знакова.

Грешка #6: Не знате када треба да удвостручите

Удвостручавање би могло бити нешто паметно да урадите када имате разумне шансе да ће вас следећа карта још више приближити 21, а да заправо не доведе до краха. Међутим, постоји изузетак од овога, а то је када дилер има Аса. Под претпоставком да играте варијанту која има С17 правило, где је дилер стоји на мекој 17 руци, онда удвостручавање на 11с није нешто што би требало да радите, и требало би само да погодите. У онлајн коцкарницама где дилери још увек могу да погоде 17, играчима се саветује да користе ову опцију када им је укупна рука 11.

У основи, Доубле Довн је прилично добар избор ако се дилер не појави ас. Већина играча ће то учинити ако им је рука 10 или 9, а карта дилера 5 или 6.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Најновије вести

Овладавање вештином треће карте у Бакари: свеобухватни водич
2024-04-03

Овладавање вештином треће карте у Бакари: свеобухватни водич

Новости