Блацкјацк

March 5, 2021

Сингле Децк Вс. Мулти шпил Блацкјацк стратегија

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

За нове играче блацкјацк-а, избор одговарајуће стратегије за блацкјацк може потрајати дуго. Можда сте приметили да се ова популарна карташка игра игра на једном шпилу или на више шпилова. Али да ли је овај аранжман заиста важан? И ако јесте, који би требало да користите када играте игру? Наставите да читате да бисте прецизније и боље разумели те разлике.

Сингле Децк Вс. Мулти шпил Блацкјацк стратегија

Шта је Сингле Децк Блацкјацк?

У стратегији блацкјацк са једним шпилом, играчи морају да имају вредност руке мању од 21 или било који други број близу 21 пре дилера. Урадите ово без преласка или разбијања. Друга победничка стратегија је да се дилер први разбије. На почетку, играч ће ставити опкладу, а затим се карте деле и играчу и дилеру. Играчи могу изабрати да ударе, стоје или престану да извлаче карте. Можете чак и удвостручити или поделити картице.

Шта је то Мулти Децк Блацкјацк?

Ово је несумњиво најраспрострањенија стратегија када се игра казино блекџек уживо. Блекџек са више шпилова дошао је до изражаја да би уклонио бројање карата увођењем 8, 6, 4 или 2 шпила карата. Такође, рани играчи су искористили предност лоу хаус ивице блацкјацка са једним шпилом. Дакле, да би ствари биле мало изазовније, уведен је блекџек са више шпила. Међутим, ивица хауса и шансе варирају због разлика у шпилу. Испод је ивица хауса за више шпил блацкјацк-а:

  • Осам шпилова – 0,65%

  • Шест шпилова – 0,64%

  • Четири шпила – 0,60%

  • Два шпила – 0,46%

    Бројање карата са мање шпилова

    Бројање карата је популарна предност блекџек уживо где играчи прате релативни број десетица и асова на шпилу. Сада можете донети одлуку у зависности од нижих карата. Шпил са неколико високих карата ће вероватно дати природну и три до две исплате. Једноставним речима, то значи да играч може доћи у профитабилну ситуацију подизањем својих улога у одређеним условима.

Нажалост, немогуће је доћи у ову ситуацију са више шпилова. Видите то овако; сви асови су већ подељени када се игра игра са једним шпилом. Могуће је да добијете блек џек, што га чини одличним потезом за клађење на минималном столу. Али у ципели са 8 шпилова, још увек имате 28 асова у шпилу. У овом случају, шансе да добијете блек џек су мање, али не нужно 0.

Зашто удвостручавање не ради са блекџеком са више шпила

Узмите овај пример: ваше прве две карте за блек џек су 2 и 9, што вам даје укупно 11. С друге стране, дилер показује 6. Ако сте упознати са основном стратегијом за блек џек, ваш следећи потез би требало да буде удвостручити. Надаћете се да ћете добити 10, што вам даје ненадмашних 21.

Ако играте један шпил блацкјацк игра, до сада ћете имати 49 картица. Али пошто ниједан није 10, вероватноћа да добијете 10 на вашој следећој картици је 16/49. У процентуалном облику, то је 32,65%.

У игри од 8 шпилова, имаћете 144 преосталих десетки у шпилу од укупно 513 карата. То чини вероватноћу од 28,07%, што је огромна разлика. Запамтите, имате још карата у вредности од 2, 6 и 9 преосталих у шпилу.

Кључни за понети: избегавајте појединачне шпилове

Иако већина казина уживо на мрежи намамити играче обећањем игара са једним шпилом, они не држе своју реч. То је зато што је њихова исплата у играма у једном шпилу 6:5, а не старомодних 3:2. Сада то значи да ћете имати повећану предност куће од 1,45%. Дакле, избегавајте игре са једним шпилом као што је куга док не нађете ону која даје 3:2.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Најновије вести

Овладавање вештином треће карте у Бакари: свеобухватни водич
2024-04-03

Овладавање вештином треће карте у Бакари: свеобухватни водич

Новости